Ingredienser

  • 4-5 let syrlige æbler (300 g)
  • citronsaft
  • 2 æg
  • 300 g sukker
  • 1 dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 100 g smør, smeltet og afkølet
  • Evt. mandelflager til pynt.

Sådan

Skræl æblerne og skær dem i meget tynde både. Dryp dem straks med citronsaft, så de ikke bliver brune.

Pisk æg og sukker sammen let og luftigt. Pisk mælken i, og sigt mel, bagepulver og vanillesukker i dejen. Vend smeltet afkølet smør samt æblebåde forsigtigt i dejen.

Smør en tærteform (24-28 cm) og drys den med lidt hvedemel.

Kom dejen i tærteformen og drys eventuelt med mandelflager. Sæt den i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter til den er gylden og gennembagt.

Servér tærten lun evt. med et drys flormelis, creme fraiche eller flødeskum.