Ingredienser
- 4-5 let syrlige æbler (300 g)
- citronsaft
- 2 æg
- 300 g sukker
- 1 dl mælk
- 100 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vanillesukker
- 100 g smør, smeltet og afkølet
- Evt. mandelflager til pynt.
Sådan
Skræl æblerne og skær dem i meget tynde både. Dryp dem straks med citronsaft, så de ikke bliver brune.
Pisk æg og sukker sammen let og luftigt. Pisk mælken i, og sigt mel, bagepulver og vanillesukker i dejen. Vend smeltet afkølet smør samt æblebåde forsigtigt i dejen.
Smør en tærteform (24-28 cm) og drys den med lidt hvedemel.
Kom dejen i tærteformen og drys eventuelt med mandelflager. Sæt den i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter til den er gylden og gennembagt.
Servér tærten lun evt. med et drys flormelis, creme fraiche eller flødeskum.