Ingredienser

Tærtedej * 2 så der er både til bund og låg

7 store æbler (fx madæbler eller pink lady)
75 g farin
75 g sukker
2 spsk mel
1 tsk kanel
1 spsk citronsaft

1 æg til pensling
evt to spsk perlesukker

Sådan

Start med af forberede tærtedejen. Dejen deles i to inden den hviler i køleskabet i mindst en 1 time og op til 4 dage.

Æblerne skrælles og kernehuset tages ud. Lægges i vand til de skal bruges.

Dryp æblerne godt af inden brug og skær dem i tynde skiver. I en stor skål blandes farin, sukker, mel og kanel inden æbler, citronsaft og citronskal vendes grundigt ig.

Rul den første tærtedej ud til bunden. Læg dejen i formen og ret den af udvendigt på kanten, så der er lidt at folde af til sidst.

Øs æblerne over på tærten – endelig ikke hælde, da det giver for meget væde til bunden. Den oprindelige opskrift siger man skal kassere saften i skålen med æbler, men det er sukker, kanel, citron og æblesaft, så det ville være synd. Giv det et kort opkog, når tærten er kommet i ovnen og du har en lækker sauce at dryppe på tærten. Den vil jævne, da der er mel i, så det kan anbefales at tilsætte lidt vand. Den vil tykne yderligere, når den køler.

Rul den anden halvdel af dejen ud og læg låg på tærten. Igen rettes dejen af udvendigt på kanten af formen, og derefter klemmes/presses de to deje sammen for at lukke tærten godt sammen. Den overskydende dej kan eventuelt bruges til at lave nogle dekorationer af på toppen.

Lav nogle snit i låget, så dampen kan slippe ud.

Overfladen pensles omhyggeligt for efter bagningen du vil kunne se, hvor du ikke har penslet.

Tærten bages:

  • ½ time ved 200° +
  • ½ time ved 185°

Kan serveres med vanilleis, creme fraiche eller flødeskum.