Ingredienser

Dej:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver (4,5 g)
  • 75 g smuttede blendede mandler
  • 150 g afdryppet ananas fra dåse
  • 3 spsk. lys rom, ananassaft eller citronsaft

Frosting:

  • 25 g blødt smør
  • 100 g flødeost naturel
  • 250 g flormelis

Pynt:

  • skiver af usprøjtet citron,
  • mynte og evt. usprøjtede
  • rosenblade
  • eller bare ananas-stykker

Sådan

12-14 store eller 20 mindre (alm papirforme lidt over halvt fyldt)

Pisk smør og sukker sammen. Pisk et æg i ad gangen

Rør mælk. hvedemel og bagepulver i. Rør mandelmel og små tern af ananas i dejen. Rør rom i dejen. Kom dejen i 12-14 muffinforme, brug gerne de faste hvide. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl dem.

Pisk smør og flødeost luftigt med en håndmikser. Pisk flormelis i lidt ad gangen. Smør frostingen på kagerne. Pynt med den ønskede pynt.

Kilde: Hjemmet