Ingredienser
Dej:
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 250 g hvedemel
- 1,5 tsk. bagepulver (4,5 g)
- 75 g smuttede blendede mandler
- 150 g afdryppet ananas fra dåse
- 3 spsk. lys rom, ananassaft eller citronsaft
Frosting:
- 25 g blødt smør
- 100 g flødeost naturel
- 250 g flormelis
Pynt:
- skiver af usprøjtet citron,
- mynte og evt. usprøjtede
- rosenblade
- eller bare ananas-stykker
Sådan
12-14 store eller 20 mindre (alm papirforme lidt over halvt fyldt)
Pisk smør og sukker sammen. Pisk et æg i ad gangen
Rør mælk. hvedemel og bagepulver i. Rør mandelmel og små tern af ananas i dejen. Rør rom i dejen. Kom dejen i 12-14 muffinforme, brug gerne de faste hvide. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl dem.
Pisk smør og flødeost luftigt med en håndmikser. Pisk flormelis i lidt ad gangen. Smør frostingen på kagerne. Pynt med den ønskede pynt.
Kilde: Hjemmet