• 1 ds hvide asparges (300 g)
  • 1 ds grønne asparges (400 g)
  • 3 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 æggeblomme
  • salt

Hæld de to typer asparges i hver sin gryde og varm op. Smelt smørret i en gryde, drys melet og afbag med hønsebouillon og væden fra aspargesene. Passér de hvide asparges gennem en sigte ned i suppen og lad den koge nogle minutter.

Rør æggeblomme og fløde sammen i suppeterrinen og kom den kogende suppe i under omrøring.

Læg de grønne asparges i og smag suppen til.

Hurtig aspargessuppe

  • 15 g margarine
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 ds hvide asparges
  • 1 hønsebouillon-terning
  • 2 dl vand
  • 2 ½ dl fløde
  • 1 æggeblomme
  • salt og peber

Margarinen smeltes og melet røres i. Afbag med væden fra aspargesene. Tilsæt bouillon-terning sammen med vand og 2 dl fløde. Lad suppen koge godt igennem og smag til med salt og peber.

Tilsæt aspargesene og tag gryden af varmen. Rør æggeblommen ud i ½ dl fløde og rør blandingen i suppen.

Til suppen kan serveres ostekiks med fyld rørt af:

  • 100 g roquefort
  • ½ dl flødeskum
  • ¼ tsk paprika