- 1 ds hvide asparges (300 g)
- 1 ds grønne asparges (400 g)
- 3 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl hønsebouillon
- 1 dl fløde
- 1 æggeblomme
- salt
Hæld de to typer asparges i hver sin gryde og varm op. Smelt smørret i en gryde, drys melet og afbag med hønsebouillon og væden fra aspargesene. Passér de hvide asparges gennem en sigte ned i suppen og lad den koge nogle minutter.
Rør æggeblomme og fløde sammen i suppeterrinen og kom den kogende suppe i under omrøring.
Læg de grønne asparges i og smag suppen til.
Hurtig aspargessuppe
- 15 g margarine
- 2 spsk hvedemel
- 1 ds hvide asparges
- 1 hønsebouillon-terning
- 2 dl vand
- 2 ½ dl fløde
- 1 æggeblomme
- salt og peber
Margarinen smeltes og melet røres i. Afbag med væden fra aspargesene. Tilsæt bouillon-terning sammen med vand og 2 dl fløde. Lad suppen koge godt igennem og smag til med salt og peber.
Tilsæt aspargesene og tag gryden af varmen. Rør æggeblommen ud i ½ dl fløde og rør blandingen i suppen.
Til suppen kan serveres ostekiks med fyld rørt af:
- 100 g roquefort
- ½ dl flødeskum
- ¼ tsk paprika