Ingredienser

(som vor mor lavede den)

  • 125 g margarine
  • 125 g sukker (1 ½ dl)
  • 4 æggeblommer
  • 375 g mel (6 ½ dl)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl mælk

Fyld

  • Marmelade (hindbær el.a.)
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker

(Kvalimad’s udgave)

  • 125 g margarine
  • 125 g sukker (1 ½ dl)
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl mælk
  • 300 g mel
  • 2 tsk. bagepulver

Fyld

  • Marmelade (hindbær el.a.)
  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 2 tsk citronsaft

Margarine og sukker røres blødt. De 4 æggeblommer tilsættes en ad gangen. Mel, bagepulver og mælk tilsættes og røres sammen.

Massen smøres ud i en bradepande (fx 20 x 40) og bages i 15 min. ved 180°.

Imens piskes æggehviderne stive og sukkeret vendes forsigtigt i.

Når kagen er forbagt, påsmøres først et lag marmelade, hvorefter æggehvidemassen fordeles over kagen. Herefter bages kagen igen i 15 min. ved 180°.

TIPS

Varm marmeladen en lille smule op så er det lettere at fordele.

Citronsaften giver en mere tæt marengs lige som hvis man pisker hviderne i en kobberskål, men den kan dermed undværes.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.