Ingredienser
(som vor mor lavede den)
- 125 g margarine
- 125 g sukker (1 ½ dl)
- 4 æggeblommer
- 375 g mel (6 ½ dl)
- 2 tsk. bagepulver
- 2 dl mælk
Fyld
- Marmelade (hindbær el.a.)
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
(Kvalimad’s udgave)
- 125 g margarine
- 125 g sukker (1 ½ dl)
- 4 æggeblommer
- ½ dl mælk
- 300 g mel
- 2 tsk. bagepulver
Fyld
- Marmelade (hindbær el.a.)
- 4 æggehvider
- 250 g sukker
- 2 tsk citronsaft
Margarine og sukker røres blødt. De 4 æggeblommer tilsættes en ad gangen. Mel, bagepulver og mælk tilsættes og røres sammen.
Massen smøres ud i en bradepande (fx 20 x 40) og bages i 15 min. ved 180°.
Imens piskes æggehviderne stive og sukkeret vendes forsigtigt i.
Når kagen er forbagt, påsmøres først et lag marmelade, hvorefter æggehvidemassen fordeles over kagen. Herefter bages kagen igen i 15 min. ved 180°.
TIPS
Varm marmeladen en lille smule op så er det lettere at fordele.
Citronsaften giver en mere tæt marengs lige som hvis man pisker hviderne i en kobberskål, men den kan dermed undværes.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.