Dette er en opskrift, der har vandret verden rundt fulgt af video-vejledninger til, hvordan det skal gøres. Resultatet er en meget dekorativ kage der imponerer. Oprindelig lyder opskriften på, at fyldet skal være nutella, så nogle steder kaldes kagen for Nutella Bread. Jeg holder meget af kanel, så jeg har lavet den med kanel-remonche. Så blev den lidt i stil med kanelbrød. Den var bedre med kanel/marzipan remonche. Den næste udgave jeg skal prøve er med farin, så den bliver lidt i stil med brunsviger. Første gang jeg bagte den fulgte jeg en videovejledning på nettet. Her beskrives 3 lag dej, der lægges sammen med fyld i mellem. Derefter snittes kagen og snos i det flotte mønster. Desværre blev resultatet, at en stor del af fyldet rendte af under bagningen og forsvandt ned igennem de ridser jeg havde fået lavet i bagepapirer. Klog af skade blev planen derfor at lave dejen i 4 lag. Det nederste skal bare ikke snittes, men danne en bund, der kan samle alle godterne op.

 

Ingredienser

2,5 dl mælk

2 æggeblommer – gem hviderne til pensling

8 g gær

30 g margarine

70 g sukker

½ tsk salt

500 g mel + lidt til til udrulning

 

Fyld:

200 g Nutella eller

200 g marzipan

samt kanelsukker eller farin

 

Sådan

Opløs gæren i mælk og blommer. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt. Mr Kenwood knokler gerne 8-10 minutter. Dejen hæver i 2-3 timer. Efter fabrikationen af de flotte snoninger efterhæver kagen i en halv times tid. Bages ved 180° i 15-20 minutter.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.