- 450 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
- ½ liter kogende vand
- ¼ syrnet fløde 9% (eller creme fraiche)
- 2 spek finthakket rødløg
- 60 g solsikkekerner (ca 1 dl) eller pinje kerner
- 125 g rosiner (ca 2 dl)
- ½ tsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk sukker
- ¼ tsk groft salt
- Pynt: 50 g sprødstegt bacon i tern
Tilbehør: Lyst brød
Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lade dem trække i ca 15 min. Hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Vend syrnet fløde sammen med løg og de øvrige ingredienser. Vend broccolistykkerne i og smag salaten til. Anret salaten i portionssalatskåle eller i en stor skål og pynt med bacon.
Broccolisalat på den nemme måde
- 1 stor buket broccoli deles i små buketter
- 1 rødløg i tern
- 100 g rosiner
- 50 pinjekerner, der er ristet på panden
- 100 g bacon ristet i små stykker
- 1 dl Miracel Whip
Kogende vand hældes over broccolien, steg bacon, rist pinjekernerne.
Bland broccoli, rødløg, rosiner sammen med Miracel Whip og pynt med pinjekerner og bacon.