• 450 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • ½ liter kogende vand
  • ¼ syrnet fløde 9% (eller creme fraiche)
  • 2 spek finthakket rødløg
  • 60 g solsikkekerner (ca 1 dl) eller pinje kerner
  • 125 g rosiner (ca 2 dl)
  • ½ tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • Pynt: 50 g sprødstegt bacon i tern

Tilbehør: Lyst brød

Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lade dem trække i ca 15 min. Hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Vend syrnet fløde sammen med løg og de øvrige ingredienser. Vend broccolistykkerne i og smag salaten til. Anret salaten i portionssalatskåle eller i en stor skål og pynt med bacon.

Broccolisalat på den nemme måde

  • 1 stor buket broccoli deles i små buketter
  • 1 rødløg i tern
  • 100 g rosiner
  • 50 pinjekerner, der er ristet på panden
  • 100 g bacon ristet i små stykker
  • 1 dl Miracel Whip

Kogende vand hældes over broccolien, steg bacon, rist pinjekernerne.

Bland broccoli, rødløg, rosiner sammen med Miracel Whip og pynt med pinjekerner og bacon.