Ingredienser
- 125 g. god mørk chokolade
- 150 g. hasselnødder
- 160 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 4 spsk. kakao
- 2 spsk. vanilliesukker
- 200 g. smør
- 200 g. sukker
- 200 g. brun farin
- 6 æg (mellem størrelse)
- Evt. kakao og flormelis til glasur
Sådan
I en foodprocessor hakkes chokolade og hasselnødder sammen. Mel, bagepulver, kakao og vanilliesukker blandes godt sammen i en skål.
Smør, sukker og farin røres godt sammen i en røremaskine med piskeris påmonteret. Æg tilsættes et ad gangen under piskning, herefter melblandingen. Til sidst røres chokolade/nøddeblandingen i. Det hele hældes i en smurt form (30×40 cm) og bages ved 170° i 30-40 minutter afhængig af formens tykkelse – prøv med en nål, om der hænger noget ved.