Ingredienser
- 220 g hvedemel (næste bagning testes med 1/3 rug = 70 g rug + 150 g hvede)
- 5 g fint salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g farin
- 100 g sukker
- 70 g smør/margarine
- 125 g surdejsrest
- 1 stort æg
- 100 g chokolade
- 100 g peanuts
Sådan
Bland de tørre ingredienser. Vær sikker på at eventuelle klumper i farinen er fordelt.
Gnid fedtstoffet ud i mel/sukker blanding.
Surdejen røres ud i ægget for at det er bedre fordelt. Bland det tørre og det våde. Når homogent tilsættes chokolade og peanuts.
Stil dejen køligt i mindst et par timer og helst et døgn. Det er praktisk at trille dejen i pølser i madfilm inden. Så skal den blot skæres i stykker inden bagningen.
Sæt kugler på størrelse med valnødder af på bagepapir (eller tilsvarende mængde i skiver) og bag i 15 minutter ved 180°.
Den rå dej kan fryses i op til 3 måneder.