Ingredienser

  • 220 g hvedemel (næste bagning testes med 1/3 rug = 70 g rug + 150 g hvede)
  • 5 g fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g farin
  • 100 g sukker
  • 70 g smør/margarine
  • 125 g surdejsrest
  • 1 stort æg
  • 100 g chokolade
  • 100 g peanuts

Sådan

Bland de tørre ingredienser. Vær sikker på at eventuelle klumper i farinen er fordelt.

Gnid fedtstoffet ud i mel/sukker blanding.

Surdejen røres ud i ægget for at det er bedre fordelt. Bland det tørre og det våde. Når homogent tilsættes chokolade og peanuts.

Stil dejen køligt i mindst et par timer og helst et døgn. Det er praktisk at trille dejen i pølser i madfilm inden. Så skal den blot skæres i stykker inden bagningen.

Sæt kugler på størrelse med valnødder af på bagepapir (eller tilsvarende mængde i skiver) og bag i 15 minutter ved 180°.

Den rå dej kan fryses i op til 3 måneder.