Denne opskrift er så nem. Og den giver en velsmagende og tung kage. Lad dig endelig ikke skræmme af kærnemælken. Det er den, der leverer fugten til kagen. Den kan dog være lidt svær at få fat i. Der sælges åbenbart ikke ret meget kærnemælk længere.
Ingredienser
500 g sukker
600 g mel
1 spsk natron
3 spsk vanillesukker
3 spsk kakao
1 liter kærnemælk
175 g flydende magarine (smeltet eller fra flaske)
(fedtstof kan erstattes med 75% olie = 130 g)
Glasur:
175 g smeltet margarine (ikke fra flaske, da glasuren ellers bliver for blød)
350 g flormelis
3 spsk kakao
1 pasteuriseret æg
Sådan
Alle de tørre ingredienser blandes sammen og kærnemælken røres i. Til sidst røres margarinen i. Kagen bages i bradepande ved 200º i ca 35 minutter.
Glasur: Smelt margarinen og tilsæt flormelis og kakao. Hvis det er svært at røre sukkeret ud, kan man varme det lidt mere op. Ægget røres i den lune sukkermasse – køl af, hvis for varm. Glasuren fordeles på den afkølede kage.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.