Ingredienser

4 6 8 æg
100 150 200 g sukker
1-2 2-3 3-4 saft af citroner
4 6 8 blade husblads
3 piskefløde

Ekstra piskefløde til serveringen.

 

Sådan

Husbladsen sættes til udblødning i vand.

Gryde fyldes ca. halvt med vand og varmes op.

Æggene deles og blommerne piskes grundigt med sukkeret, til sukkeret ikke længere “knaser”, og konsistensen er som mayonnaise.

Citronerne presses og saften sies.

Vandet hældes fra den udblødte husblas, og der tilsættes et par spiseskefulde af citronsaften, hvorefter beholderen med husblasen sættes ned i det varme vand. Når husblasen er næsten helt smeltet, tages beholderen op af det varme vand, og der røres til husblasen er helt smeltet. Rør til beholderen igen føles håndvarm, og tilsæt derefter citronsaften lidt efter lidt under stadig omrøring.

Husblasen med citronsaften hældes i æggemassen i under omrøring – bland omhyggeligt.

Æggehviderne piskes stive, mens der jævnligt røres i æggemassen. Når denne begynder at stivne, vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Piskefløden piskes til skum, dog ikke for stiv, da det kan give “pletter” af flødeskum. Flødeskummet vendes også forsigtigt i æggemassen.

Fromagen hældes nu over i serveringsskålen, og stilles i køleskabet indtil serveringen.

Serveres med flødeskum.

NB: Fromagen kan fryses. Optøningstid i køleskab ca. 12 timer.

 

Skriv et svar