Ingredienser
Dej:
- 3 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vanillesukker
- 100 g smør (smeltet)
- 2 dl sukker
- 2 æg
- 1 dl yoghurt natural/creme fraice
- reven skal af en citron
- saft fra 1 citron
- ca 1 dl Lemon curd
Marengs:
- 165 g sukker
- ½ dl vand
- 75 g pastoriseret æggehvide
Sådan
Muffins:
Sigt mel, bagepulver og vanillesukker ned i en skål.
Pisk smør og sukker luftigt i en anden skål.
Pisk æggene i et af gangen og derefter yoghurt og citronsaft.
Rør begge blandinger sammen og tilsæt den revne citronskal.
Fyld muffinsformene med ca 1 cm dej og kom derefter ca 1 tsk lemon curd i hver muffin. fyld formen helt op med dej.
Bag dem i ovnen ved 200° i ca 12-14 minutter – de skal kun lige være gyldne.
Lad dem køle af og sprøjt derefter marengs på.
Brænd evt marengsen med en gasbrænder til den er gylden.
Marengs:
Hæld 150 g sukker i vandet og kog det til det er 115° (rør ikke rundt, bare lad det koge).
Imens piskes æggehviderne med resten af sukkeret (15 g)
Når sukkervandet er 115° hældes det i en tynd stråle ned i den piskede æggehvide, mens du pisker videre (jeg bruger en røremaskine, da der skal piskes en del)
Pisk indtil sukkermassen er helt kold og “guffen” danner faste toppe.
Bland evt pastafarve og/eller smag deri.
Guffen er nu klar til at blive sprøjtet ud.
Denne guf er meget let og luftig, da der ikke er smør i. Den smager som guf i en flødebolle.
Man kan sagtens blande lidt revet citron/lime skal i eller pureret hindbær.
Man kan opbevare kagerne i køleskabet eller bare på bordet.
Da denne opskrift er en “marengs” kan man brænde den med en gasbrænder når den er sprøjtet på kagen.