Ingredienser
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 125 g blødt smør
- ½ stang vanilje
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- 150 g hvedemel
- ½ tsk groft salt
- 65 g mandler eller hasselnødder
- 175 g mørk chokolade
Sådan
Tænd ovnen på 175º
Rør brun farin, sukker og blødt smør sammen i en skål. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med spidsen af en lille kniv. Rør vanillekornene i smørblandingen. Slå ægget ud og rør det i. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Rør det i dejen. Hak mandlerne. Hak den mærks chokolade i både små og store stykker. Bland chokolade og mandler i dejen.
Kom bagepapir på 2 plader. Tril kugler af dejen og sæt dem med god afstand på bagepladerne. Kuglerne flyder nemlig ud, når de bliver bagt.
Bag en plade ad gangen. Sæt bagepladen i midten af ovnen. Bag 10-11 minutter til kagerne er lidt brune i kanten. Lad dem køle af på pladen i 7-10 minutter til de er faste.