Ingredienser

  • 70 g hvedemel
  • 30 g fuldkornshvedemel
  • 60 g grove havregryn
  • 0,5 tsk natron
  • 45 g farin
  • 1 knsp salt
  • 70 g koldt smør
  • 1-2 spsk mælk

Sådan

Blend alle tørre ingredienser til en jævn blanding. Skær derefter smøret i tern og blend det i blandingen. Saml hurtigt dejen med mælk på bordet.

Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud til 0,5 cm tykkelse. De flyder ikke ud når de bages – hæver i stedet 50-70% på grund af natronen. Læg den udrullede dej i køleskabet i 10 minutter. Tænd ovnen på 180°.

Udstik kagerne og læg dem på et frisk stykke bagepapir. Prik dem med kødnål eller gaffel. Stil kagerne køligt i endnu 10 minutter. Tror det hjælper dem til at hæve ekstra meget når de kommer ind i ovnvarmen.

Bag i 10-12 minutter ved 180° til de er let gyldne. Hellere lidt for meget end lidt for lidt for at sikre sprødheden. Lad dem eventuelt stå i ovnen ved lav temperatur eller bare mens den køler for at sikre sprødheden.