Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 50 g maizena
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sukker så rullerne lettere bruner
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk æg
  • 2 dl vand

Sådan

Bland alle ingredienser undtagen vand. Nuller det godt sammen og tilsæt halvdelen af vandet. Når det er æltet godt sammen æltes videre med fedtstoffet. Når massen er ensartet røres resten af vandet. Resultatet skal være en ret tyndtflydende dej for ‘pandekagerne’ skal være tynde. Sørg for at få klumperne ud mens dejen er tyktflydende. Lykkes det ikke kan stavblenderen hjælpe.

Temperaturen på panden skal være lav – måske det laveste du kan byde på. Men panden skal selvfølgelig være gennemvarm inden du går igang. Pandekagerne bages på den ene side ved middel varme. Gem lidt dej til at lime rullerne sammen med. Der kan alternativt bruges et æg.

De endelige ruller kan friture-steges eller pensles med flydende margarine og bages i ovn eller AirFryer.

Der er fri fantasi når det kommer til fyldet. Forslag til ingredienser:

  • Bønnespirer
  • Rød peber
  • Hvidkål
  • Glasnudler (udblødt i varmt vand – ikke kogende – i 10 minutter)
  • Porrer
  • Forårsløg
  • Revet gulerod
  • Champignoner
  • Hakket kød
  • Rejer

Endvidere tilsættes krydderier som fx:

  • Oyster sause
  • Løg pulver
  • Hvidløgspulver
  • Peber
  • Salt

Ingredienserne samles med 1-2 æg afhængig af portionens størrelse.