• 2 tsk. honning
  • 2 dl kogende vand
  • 5 dl ymer eller lignende
  • 50 g gær
  • 2 ½ tsk. salt
  • ½ dl olie
  • ca. 800 g mel

Opløs honningen i det kogende vand og tilsæt ymeren. Opløs gæren heri og tilsæt de øvrige ingredienser. Dejen æltes til den er ensartet og smidig, hvorefter den hæver på et lunt sted i 20-30 min. tildækket.

Dejen æltes og deles i to kugler, der hviler i 10 min. Koglerne formes til brød og efterhæver til dobbelt størrelse. Pensel brødene med vand eller æg. Snit brødene og bag dem på 2. nederste rille i 20-25 min. ved 220°.

Tips: Skift en del af melet (fx 300-500 g) ud med sigtemel eller grahamsmel. Der kan også tilsættes kerner, f.eks. valnødder eller solsikkekerner.