Nettet flyder med opskrifter på squash- og gulerodskager, men de er i bund og grund to skiver af samme kage. Med så mange andre kager er det vigtigt ikke at motionere dejen for meget, for der skal ikke udvikles gluten. Rører man for længe bliver kagen sej.
Ingredienser
- 4 æg
- 50 g brun farin
- 250 g sukker
- 200 g revet gulerod eller squash
- 50 g groft hakkede mandler
- 3 dl rapsolie
- 300 g hvedemel med så lavt proteinindhold som muligt.
- ½ tsk salt
- 2 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 2 tsk natron
Sådan
Tænd ovnen på 180º.
Sukker og æg piskes sammen og blandes derefter med alle våde ingredienser. Rør med mellemrum til sukkeret er opløst. Både olie og grøntsag tæller som våde ingredienser.
Rør de tørre ingredienser sammen og si dem derefter ned i den våde blanding for at undgå klumper af fx natron. Det våde vendes med det tørre til det er nogenlunde ensartet.
Hæld dejen i springform eller mindre bradepande.
Læg gerne et vådt viskestykke eller lignede omkring bageformen mens den bages for mere plan overflade.
Bages i 45-60 minutter.
Tips
- Op til en tredjedel af hvedemelet kan erstattes med groft hvedemel eller rugmel for en mere grov struktur og bedre smag.
- Kan pyntes med ostecreme eller serveres med creme fraiche.