Ingredienser

  • 120 g mel
  • 60 g grahamsmel
  • 100 g koldt smør eller margarine
  • 3 spsk vand

Sådan

Smuldr fedtstoffet i melet – eventuelt med en blender. Når fedtstoffet er helt findelt tilsættes vand. Ælt dejen hurtigt igennem og tryk den ud i en cirkel. Pakkes i film og lægges i køleskabet i mindst en time.

Bagetid inklusiv fyld: 40 minutter ved 180º.

Forslag til æggemasse

Klassisk æggemasse med ost

3 æg, 2 dl fløde 13%, 1 tsk. salt, 1 knsp. revet muskatnød, 150 g revet ost, friskkværnet peber.

Ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.

Fedtfattig æggemasse med ost og urter

3 æg, 2 dl minimælk, 100 g flødeost naturel 9%, 1 dl hakkede krydderurter (f.eks. dild, timian eller basilikum), 1 tsk. salt, friskkværnet peber. Ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.

Æggemasse med hytteost

3 æg, 2 dl hytteost, 1 dl minimælk, 1 knsp. revet muskatnød. Ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.

Forslag til fyld

Porre-skinke fyld

2 porrer, 1 løg og 150 g kogt skinke i tern. Skær porrer og løg i mindre ringe og kog dem 5 min.

Broccoli fyld

1 hoved broccoli i mindre stykker og 1 stor gulerod i 2 cm tykke skiver. Kog grøntsagerne i 3-4 min.