Ingredienser
- 120 g mel
- 60 g grahamsmel
- 100 g koldt smør eller margarine
- 3 spsk vand
Sådan
Smuldr fedtstoffet i melet – eventuelt med en blender. Når fedtstoffet er helt findelt tilsættes vand. Ælt dejen hurtigt igennem og tryk den ud i en cirkel. Pakkes i film og lægges i køleskabet i mindst en time.
Bagetid inklusiv fyld: 40 minutter ved 180º.
Forslag til æggemasse
Klassisk æggemasse med ost
3 æg, 2 dl fløde 13%, 1 tsk. salt, 1 knsp. revet muskatnød, 150 g revet ost, friskkværnet peber.
Ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.
Fedtfattig æggemasse med ost og urter
3 æg, 2 dl minimælk, 100 g flødeost naturel 9%, 1 dl hakkede krydderurter (f.eks. dild, timian eller basilikum), 1 tsk. salt, friskkværnet peber. Ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.
Æggemasse med hytteost
3 æg, 2 dl hytteost, 1 dl minimælk, 1 knsp. revet muskatnød. Ingredienserne piskes sammen og hældes over fyldet.
Forslag til fyld
Porre-skinke fyld
2 porrer, 1 løg og 150 g kogt skinke i tern. Skær porrer og løg i mindre ringe og kog dem 5 min.
Broccoli fyld
1 hoved broccoli i mindre stykker og 1 stor gulerod i 2 cm tykke skiver. Kog grøntsagerne i 3-4 min.