- 4 modne, men faste tomater
- 10 stilke koriander
- ½ finhakket løg
- 2 meget finhakkede grønne chilipebre (kan undlades)
- Saften a 1 lime eller citron
- 1 stor moden avocado
Hak tomater og koriander meget fint og bland det med løg, chilipebre, halvdelen af lime- eller citronsaften samt salt og peber. Det bør ikke ske mere end en halv time i forvejen.
En halv time senere flækkes avocadoen og kødet skrabes ud med en ske. Skrab indersiden af skallen meget grundigt, for dér er frugtkødet mest grønt. Mos frugtkødet med en gaffel og bland det med tomatblandingen. Læg avocadoenstenen i blandingen. Det forhindrer den i at blive brun.
Glat overfladen ud, hæld resten af lime- eller citronsaften over og dæk skålen med plastfilm.
Lige inden serveringen fjernes plastfilmen, den ekstra lime- eller cirotnsaft hældes fra, og der røres godt rundt i blandingen.