Ingredienser

  • ¼ L mælk
  • 15 g gær
  • 3 æggeblommer
  • 1 spsk. sukker
  • 200 g mel
  • ½ tsk. kardemomme
  • reven skal af 1 citron
  • 65 g smeltet margarine
  • 3 piskede æggehvider
  • smeltet margarine til bagningen

Rør æggeblommer og sukker til det er hvidt. Tilsæt først gær udrørt i den lunkne mælk, og derefter mel til dejen er ret tyk. 65 g smeltet margarine røres i dejen sammen med krydderierne. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i, og dejen sættes til hævning et lunt sted ca. 20 min.

Smelt ca. 100 g margarine og hæld lidt i hvert hul i den varme æbleskivepande. Fyld dej i til randen og vend æbleskiverne så snart de har dannet skorpe.

Derefter vendes de jævnligt under bagningen, der skal ske ved jævn varme i ca. 7 min. 

Tips: Kardemomme og citronskal kan erstattes med 1 tsk. vanillesukker.