Ingredienser
- ¼ L mælk
- 15 g gær
- 3 æggeblommer
- 1 spsk. sukker
- 200 g mel
- ½ tsk. kardemomme
- reven skal af 1 citron
- 65 g smeltet margarine
- 3 piskede æggehvider
- smeltet margarine til bagningen
Rør æggeblommer og sukker til det er hvidt. Tilsæt først gær udrørt i den lunkne mælk, og derefter mel til dejen er ret tyk. 65 g smeltet margarine røres i dejen sammen med krydderierne. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i, og dejen sættes til hævning et lunt sted ca. 20 min.
Smelt ca. 100 g margarine og hæld lidt i hvert hul i den varme æbleskivepande. Fyld dej i til randen og vend æbleskiverne så snart de har dannet skorpe.
Derefter vendes de jævnligt under bagningen, der skal ske ved jævn varme i ca. 7 min.
Tips: Kardemomme og citronskal kan erstattes med 1 tsk. vanillesukker.