Finskbrød
- 1000 g mel
- 700 g margarine
- 250 g sukker
- 2½ tsk hjortetaksalt
Pensles med pisket æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker. De hakkede mandler kan evt. æltes med i dejen.
Bages ved 210° i 10 minutter
Jødekager
- 900 g mel
- 600 g margarine
- 300 g sukker
- 3 æg
- 1½ tsk. kardemomme
Kagerne pensles med pisket æg og drysses med hakkede mandler og kanelsukker.
Bages ved 210° i 10 minutter.
Vaniljekranse
- 750 g mel
- 500 g margarine
- 350 g sukker
- 1½ vaniljestang
- 1 spsk vaniljesukker
- 2 små æg
- 1/4 tsk hjortetaksalt
Bages ved 210° i 11 minutter
Klejner
- 450 g mel
- 100 g margarine
- 125 g sukker
- 2 hele æg
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. fløde
- 4 tsk. kardemomme
- 2 pakker palmin
Koges i 3-liters gryde.
Honningkager
- 150 g farin
- 250 g sirup
- 150 g margarine
- 1 tsk ingefær
- 3 tsk kanel
- ½ tsk nelliker
- 2 tsk natron
- 1 æg
- 550 g mel
Farin, sirup og margarine smeltes sammen. Krydderier og natron røres i. Afkøles og æg røres i. Æltes og hviler mindst en time.
Bages 9 minutter ved 200°.