Finskbrød

  • 1000 g mel
  • 700 g margarine
  • 250 g sukker
  • 2½ tsk hjortetaksalt

Pensles med pisket æg og drysses med hakkede mandler og perlesukker. De hakkede mandler kan evt. æltes med i dejen.

Bages ved 210° i 10 minutter

Jødekager

  • 900 g mel
  • 600 g margarine
  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 1½ tsk. kardemomme

Kagerne pensles med pisket æg og drysses med hakkede mandler og kanelsukker.

Bages ved 210° i 10 minutter.

Vaniljekranse

  • 750 g mel
  • 500 g margarine
  • 350 g sukker
  • 1½ vaniljestang
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2 små æg
  • 1/4 tsk hjortetaksalt

Bages ved 210° i 11 minutter

Klejner

  • 450 g mel
  • 100 g margarine
  • 125 g sukker
  • 2 hele æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. fløde
  • 4 tsk. kardemomme
  • 2 pakker palmin

Koges i 3-liters gryde.

Honningkager

  • 150 g farin
  • 250 g sirup
  • 150 g margarine
  • 1 tsk ingefær
  • 3 tsk kanel
  • ½ tsk nelliker
  • 2 tsk natron
  • 1 æg
  • 550 g mel

Farin, sirup og margarine smeltes sammen. Krydderier og natron røres i. Afkøles og æg røres i. Æltes og hviler mindst en time.

Bages 9 minutter ved 200°.