Kagecreme forbindes naturligvis mest med lagkage, men kan bruges i andre sammenhænge. Jeg har to favorit-varianter: vanille og cacao. Den med mokka har jeg ikke brugt så meget, fordi der som regel er nogen i selskabet, der ikke er til kaffe.
Vanillecreme
- 2 ½ dl sødmælk eller kaffefløde
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 2 spsk maizena
- ½ tsk. vanillesukker eller kornene fra ½ stang vanille
- ¾ dl piskefløde
Cacaocreme
- 2 ½ dl sødmælk
- 2 æggeblommer
- 2 spsk cacaopulver til mælk
- 2 tsk rigtig cacaopulver
- 2 spsk maizena
- ¾ dl piskefløde
Mokkacreme
- 2 dl stærk kaffe
- 1 æggeblomme
- 2 spsk sukker
- 1 spsk maizena
- 50 g mørk chokolade
- 2 ½ dl piskefløde
Sådan
Pisk hele balladen undtagen mælk og piskefløde sammen. Tilsæt mælken og kog cremen i 4 minutter. Når cremen er kølet af vendes flødeskum i. Det er så let, at man skal skamme sig, hvis man bruger creme-pulver.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.