Ingredienser

  • 100 g hvedemel – lavt protein eller småkagemel
  • 25 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 æg

Sådan

Fremgangsmåde

Bland hvedemel og fuldkornshvedemel, bagepulver, sukker, salt, citronskal og vaniljesukker godt sammen. Smuldr smør i melblandingen, til det er helt fint og ensartet.

Saml dejen med æg og ælt den hurtigt sammen. Ælt ikke for længe – så der ikke udvikles for meget gluten.

Skær dejen i stykker a ca. 6 g. Tril stykkerne til kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv kammerjunkerne et lille tryk på midten, så de bliver lidt flade.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 160º varmluft i 15-18 minutter, til de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.