Ingredienser
- 100 g hvedemel – lavt protein eller småkagemel
- 25 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g sukker
- 1 knsp salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smør
- 1 æg
Sådan
Fremgangsmåde
Bland hvedemel og fuldkornshvedemel, bagepulver, sukker, salt, citronskal og vaniljesukker godt sammen. Smuldr smør i melblandingen, til det er helt fint og ensartet.
Saml dejen med æg og ælt den hurtigt sammen. Ælt ikke for længe – så der ikke udvikles for meget gluten.
Skær dejen i stykker a ca. 6 g. Tril stykkerne til kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv kammerjunkerne et lille tryk på midten, så de bliver lidt flade.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 160º varmluft i 15-18 minutter, til de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.