Ingredienser

160 g flydende margarine
250 g sukker
2 tsk vanillesukker
3 æg
1 knsp salt
95 g rugmel
190 g almindelig hvedemel
2 tsk bagepulver
1 karton kirsebærsovs

Sådan

Pisk margarine, sukker og vanillesukker hvidt og skummende. Sukkeret skal begynde at opløse sig og det tager nok 4-5 minutter. Rørsukker er længere om at opløses.

Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk ½-1 minut mellem hvert.

Bland mel, salt og bagepulver og si det ned i æggemassen.

Fordel dejen i en bradepande på cirka 20-30 centimeter. Fordel først kirsebærrene over kagen og derefter 2/3 af saucen. Brug en pind/skaftet af en gaffel til at blande oppefra og ned i cirkler – helt ned til bunden. Det skal IKKE blandes helt sammen. Det skal nærmest blive en marmor-kage. Men det er vigtigt at man kommer hele vejen rundt og helt ned til bunden.

Kagen bages i 40 minutter ved 180° – eller til den er gylden og består en prik-test.

Kan pyntes med perlesukker og serveres med resten af kirsebærsaucen eller cremefraiche.