Vi ved godt alle sammen, at det er bedst hvis en snack er sund. Hvem vil ikke gerne sætter tænderne i en lækker kage, men disse knækbrød dækker fint det lille hul i maven.

Ingredienser

  • ½ dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl rugmel
  • 2½ dl hvedemel
  • 2-3 dl vand
  • ¾ dl olie (fx solsikke – smager ikke så godt med olivenolie)

Sådan

Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt vand og rør dejen sammen. Olie til sidst. Dejen deles i 2 portioner, fordeles på hvert sit stykke bagepapir.

Bages i forvarmet ovn 12-15 minutter ved 200°. Knækbrødspladerne skæres i passende stykker – fx med et pizzahjul. Til sidst tørres knækbrødet i ovnen ved 125° (ca 45 minutter).

Skriv et svar