Vi ved godt alle sammen, at det er bedst hvis en snack er sund. Hvem vil ikke gerne sætter tænderne i en lækker kage, men disse knækbrød dækker fint det lille hul i maven.
Ingredienser
- ½ dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1½ dl havregryn
- 1½ tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl rugmel
- 2½ dl hvedemel
- 2-3 dl vand
- ¾ dl olie (fx solsikke – smager ikke så godt med olivenolie)
Sådan
Bland alle de tørre ingredienser. Tilsæt vand og rør dejen sammen. Olie til sidst. Dejen deles i 2 portioner, fordeles på hvert sit stykke bagepapir.
Bages i forvarmet ovn 12-15 minutter ved 200°. Knækbrødspladerne skæres i passende stykker – fx med et pizzahjul. Til sidst tørres knækbrødet i ovnen ved 125° (ca 45 minutter).