Ingrediensliste
- 2 spsk. blødt smør
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. farin
- 1 spsk. kakaopulver
- 1 stk. mellemstor æggeblomme
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 4 spsk. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- evt. 2 spsk. chokoladeknapper
Sådan gør du
- Kom smørret i en kop og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen indtil det er smeltet.
- Tilsæt sukker, farin og kakaopulver, og rør rundt med en gaffel, til massen er jævn.
- Tilføj derefter æggeblomme og vanilje, rør kort med gaflen,
og tilsæt så mel, bagepulver og salt. Rør dejen jævn. Vend halvdelen af chokoladeknapperne i, og hæld dejen i et papkrus på 2 1/2 dl.
- Bag kagen i mikroovn i 50 sekunder ved 600 W, 30 sekunder ved 800 W eller 25 sekunder ved 1000 W. Drys de resterende chokoladeknapper over, og giv kagen yderligere 30 sekunder. Lad den køle af – gerne i 15 minutter (hvis du kan holde ud at vente så længe), så den når at blive lækkert sej i konsistensen, inden den serveres.
- Drys evt. med lidt hakket chokolade, rørsukker, bær, flødeskum, mascarpone eller andet på toppen.
- Voila: Så er din kage færdig og klar til at blive spist.