Ingrediensliste

  • 2 spsk. blødt smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. farin
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 stk. mellemstor æggeblomme
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • evt. 2 spsk. chokoladeknapper


Sådan gør du

  1. Kom smørret i en kop og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen indtil det er smeltet.
  2. Tilsæt sukker, farin og kakaopulver, og rør rundt med en gaffel, til massen er jævn.

  3. Tilføj derefter æggeblomme og vanilje, rør kort med gaflen, 
og tilsæt så mel, bagepulver og salt. Rør dejen jævn. Vend halvdelen af chokoladeknapperne i, og hæld dejen i et papkrus på 2 1/2 dl.

  4. Bag kagen i mikroovn i 50 sekunder ved 600 W, 30 sekunder ved 800 W eller 25 sekunder ved 1000 W. Drys de resterende chokoladeknapper over, og giv kagen yderligere 30 sekunder. Lad den køle af – gerne i 15 minutter (hvis du kan holde ud at vente så længe), så den når at blive lækkert sej i konsistensen, inden den serveres.

  5. Drys evt. med lidt hakket chokolade, rørsukker, bær, flødeskum, mascarpone eller andet på toppen.

  6. Voila: Så er din kage færdig og klar til at blive spist.