Jeg ved ikke hvad det er med Pandekager, men både børn og voksne får et særligt glimt i øjet, når der spises pandekager.

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1 dl mel – gerne spelt – det giver lettere pandekager
  • (noget af det kan erstattes med blendede havregryn for et grovere resultat)
  • lidt salt og sukker evt vanillesukker
  • Mælk eller mørk øl

Sådan

Vælg det antal æg der passer med antallet af deltagere i pandekage-gildet. Hvis det er som en lille dessert til morgenmaden, så tager jeg 3 æg til 4 personer. Hvis det er som eftermiddagshygge, så ryger der væsentligt mere. Så er vi nok oppe på 6 æg til 4 personer. Når æg og mel er rørt sammen skal man have en tyk og sej masse. Det er konsistensen på dette niveau, der afgør om pandekagerne bliver gode. Ikke for sej – ikke tynd. Derefter tilsættes væde til konsistensen er så lind, at den er let at lade løbe rundt på panden.

Jeg har oprindeligt haft en opskrift der var mere striks i målene, men æg er så forskellig i størrelse, så jeg synes pandekagerne på samme måde var vidt forskellige fra gang til gang. Pandekagerne bages ved høj varme til de har en pæn farve. Lav varme gør dem tørre – og så tager det en krig at få dem gyldne.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.