Ingredienser

  • 120 g smør, blødt
  • 120 g sukker
  • 80 g farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 125 g peanut butter, grov
  • 1 æg, let sammenpisket
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 75 g usaltede peanuts, hakkede og ristede
  • 100 g usaltede peanuts til pynt

Sådan

Smør, farin og sukker piskes blødt og lyst med håndmixer. Rør denne blanding godt sammen med vanillesukker og peanut butter.

Tilsæt ægget gradvist. Pisk godt mellem hver tilsætning. Sigt mel, salt og bagepulver ned i en skål. Rør de hakkede peanuts i denne blanding. Dejen skrabes ud på et stort stykke husholdningsfilm. Pak dejen godt ind og stil den i køleskabet i 1 time, eller til den føles fast.

Dejen deles i 3 lige store dele. Drys lidt mel ud på bordpladen og tril hver dejklump ud til en pølse. Hver pølse skæres i 10 stykker. Ovnen forvarmes til 180°. Tril dejstykkerne til små kugler, som stilles med god afstand på bagepladerne. Dyp en gaffel i mel og giv hver kage et let tryk. Læg 3 nødder på hver kage i et pænt mønster. Bag kagerne i 10-12 min., til de er lysebrune. Lad dem køle af på bagerist