Ingredienser
- 100 g surdejsrest
- 325 g koldt vand
- 1 g tørgær
- 1,5 spsk olie
- 10 g fint salt
- 50 g fuldkornshvede
- 450 g Valsemølen hvedemel m/fuldkorn (mit favorit-mel) eller almindeligt hvedemel
Sådan
Man kan sagtens blande meltyper – dejen virker ret taknemmelig.
Alle ingredienserne æltes på røremaskine i 12-15 minutter. Hæver derefter i 45 minutter.
Dejen deles i 6 (à 155-160 g) og strammes op til boller. Trilles i mel eller semolina og lægges forskudt på bagepapir – to på hvert stykke. Læg bageplader/bradepander fra ovnen omvendt hen over for at holde på fugten. Hæves i 1-2 timer afhængig af temperaturen. Man kan stille flade plastikbøtter med varmt vand oven på bagepladerne for at skabe et lunere miljø neden under. Det speeder processen op, hvis man er kommet lidt for sent igang.
Bollerne strækkes forsigtigt ud til flade brød på under 1 cm tykkelse. Lad dem hvile i 15 min
Bag brødene ved 230° i 9-10 minutter – meget gerne på bagestål eller sten for at få en hurtig opvarmning af brødene.