Denne bløde dej har jeg selv opfundet. Den kræver godt med mel på bordet ved den videre bearbejdelse og den fungerer ikke godt med en kagerulle. I stedet stempler jeg med fingerspidserne, presser og trækker med håndfladerne. Med lidt øvelse synes jeg det er meget nemmere at arbejde med, og resultatet er saftigt brød. Jeg bruger den både til pizzaer og pitabrød.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 2 spsk olie

Hvedemel (gerne spelt) til dejen er sej og næsten kan holde sammen i en top, men med tendens til at flade noget ud under hævningen.

Sådan

Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Dejen æltes de sædvanlige 8-10 minutter.

Hæves i ca en time. Kan sagtens stå i køleskab i flere dage, så du kan forberede den i forvejen og være forberedt til en travl dag.

Hurtig pizzasovs