12 stk. af cirka 60 g dej.

Ingredienser

  • 15 g aktiv gær eller ½ tsk tørgær
  • 25 g sukker
  • 5 g salt
  • 1 dl vand
  • 1 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g smeltet smør (kan sagtens erstattes af flydende margarine)
  • 400 g hvedemel

Sådan

Rør gæren ud i vandet. Bland halvdelen af melet, mælk, salt og sukker til en tyk kagedej. Tilsæt resten af melet, æg og smeltet smør.

Ælt omhyggeligt – enten på maskine eller fx med slap-and-folds.

Første hævning 20-30 minutter. Spænde brødene godt op ved formningen. Når pølsebrødene er formet hæves til minimum dobbelt størrelse. Kan tage 1½ time. Jo varme miljø, jo hurtigere hæver de.

Bages i 12-14 minutter ved 200°.