12 stk.

Samme opskrift som Pølsebrød – blot tilpasset til surdejsrester for bedre smag. Derudover er mel-sammensætningen en smule grovere.

Ingredienser

15 g aktiv gær eller ½ tsk tørgær
200 g surdejsrest (100 g vand og 100 g mel)
25 g sukker
5 g salt
1 æg
1 dl sødmælk
100 g grov spelt
25 g smeltet smør (kan sagtens erstattes af flydende margarine)

Sådan

Rør gæren ud i vandet. Bland halvdelen af melet, mælk, salt og sukker til en tyk kagedej. Tilsæt resten af melet, æg og smeltet smør.

Ælt omhyggeligt – enten på maskine eller fx med slap-and-folds.

Første hævning 20-30 minutter. Spænde brødene godt op ved formningen. Når pølsebrødene er formet hæves til minimum dobbelt størrelse. Kan tage 1½ time. Jo varme miljø, jo hurtigere hæver de.

Bages i 12-14 minutter ved 200°.