Rugbrød fra supermarkedet er ofte meget syrligt……ja ok – rent ud sagt SURT. Smag og behag er jo forskelligt – jeg foretrækker, at man kan smage krumme og kerner. Smagen af brød – UHM. Denne opskrift er blevet justeret mange gange, så resultatet er et groft brød, der stadig kan hæve.
Ingredienser
- 3 dl knækkede rugkerner
- 4 dl vand
- 1 spsk salt
- ½ pk gær
- 4 dl vand (evt halvt kærnemælk eller øl)
- 2 spsk sirup
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 5 dl groft rugmel
- 5 dl hvedemel
- evt maltmel eller kulør
Sådan
Rugkerner koges i 4 minutter med vand og salt. Tilsæt derefter yderligere vand, sirup, solsikkekerner, hørfrø og groft rugmel. Når dette er rørt sammen tjekkes temperaturen. Hvis den er ok røres gæren ud i dette, hvorefter hvedemelen æltes ind.
Jeg lader derefter Mr Kenwood knokle i ca 10 minutter til dejen er blød og luftig.
Dejen hældes i en stor brødform og sættes til hævning i køleskabet til næste dag.
Dagen efter skal brødet have lov til at hæve i stuetemperatur i 1-2 timer før det bages i 75 minutter ved 190°.