Rugbrød fra supermarkedet er ofte meget syrligt……ja ok – rent ud sagt SURT. Smag og behag er jo forskelligt – jeg foretrækker, at man kan smage krumme og kerner. Smagen af brød – UHM. Denne opskrift er blevet justeret mange gange, så resultatet er et groft brød, der stadig kan hæve.

Ingredienser

  • 3 dl knækkede rugkerner
  • 4 dl vand
  • 1 spsk salt
  • ½ pk gær
  • 4 dl vand (evt halvt kærnemælk eller øl)
  • 2 spsk sirup
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 5 dl groft rugmel
  • 5 dl hvedemel
  • evt maltmel eller kulør

Sådan

Rugkerner koges i 4 minutter med vand og salt. Tilsæt derefter yderligere vand, sirup, solsikkekerner, hørfrø og groft rugmel. Når dette er rørt sammen tjekkes temperaturen. Hvis den er ok røres gæren ud i dette, hvorefter hvedemelen æltes ind.

Jeg lader derefter Mr Kenwood knokle i ca 10 minutter til dejen er blød og luftig.

Dejen hældes i en stor brødform og sættes til hævning i køleskabet til næste dag.

Dagen efter skal brødet have lov til at hæve i stuetemperatur i 1-2 timer før det bages i 75 minutter ved 190°.

Skriv et svar