Vær forberedt på en lidt voldsom og tung kage, og du vil garanteret være nervøs for at den ikke er bagt nok. MEN bag den til den slipper – det er meningen den falder sammen – så behøver du ikke bekymre dig.

Ingredienser

  • 100 g hvid chokolade
  • 2-3 modne bananer afhængig af størrelsen
  • 3 hele æg
  • 200 g sukker
  • Kornene af 1 stang vanille eller 1 tsk vanillesukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet smør eller flydende margarine

Sådan

Forvarm ovnen til 200° (ikke varmluft).

Hak chokoladen, gerne i lidt store stykker, og mos bananerne. Det er godt at have de to ting klar inden bagepulveret aktiveres af væden.

Pisk æg, vanille og sukker til skum. Vend de moste bananer i æggene

Tilsæt mel og bagepulver og vend det sammen. Slut af med at tilsætte fedtstoffet.

Den færdige dej hældes i rund springform (24 cm) eller en sandkageform.

Bages i 40-50 minutter.

Tips

Chokoladen behøver ikke være hvid – det er smag og behag.

Kan pyntes med ostecreme.