Ingredienser
6 stk 85 g surdejsrest 30 g varmt vand 10 g olie 0,4 tsk salt 1 knsp natron (0,1 tsk) 90 g hvedemel | 10 stk 140 g surdejsrest 50 g varmt vand 17 g olie 0,6 tsk salt 1 knsp natron (0,16 tsk) 150 g hvedemel | 14 stk 200 g surdejsrest 70 g varmt vand 23 g olie 0,9 tsk salt 0,25 tsk natron 210 g hvedemel |
Surdejen her i huset er 50% mel (rug og hvede) og 50% vand. Har du ikke nok surdejs-rest kan mængden blot erstattes med mel og vand i samme forhold.
Sådan
Ingredienserne blandes og der æltes omhyggeligt. Husk at veje den samlede dej, så det er lettere at dele dejen i det antal stykker der skal være. Dej-stykker på 35-40 g kan rulles ud til omkring 18 cm i diameter. Vil du have større wraps, så skal vægten pr stykke være højere.
Spænd hver enkelt dejstykke op til en spændt kugle. Lad kuglerne hvile i 5-10 minutter.
Rul kuglerne ud til pandekager på cirka 2-3 mm tykkelse. Det er overraskende tyndt, men dejen er virkelig fleksibel. Skal du lave så mange, at der bliver pladsproblemer, kan de lægges lagvis med bagepapir imellem. De kan også drysses med rismel eller mannagryn (semolina), så de ikke klæber sammen.
Pandekagerne bages på en godt varm pande uden fedtstof. Hellere give dem lidt ekstra mel udvendigt end at tilsætte fedtstof på panden. De skal kunne nå at blive let brune på ½-1 minutter på hver side.
Lad dem køle let før de lægge under låg. Hvis du lægger dem direkte under låg bliver de for våde, og kommer de ikke under låg, bliver de for hårde. Find balancen der passer til din smag.